Another party


Det var en stor squash Pernilla kom med, men nu blir det ingen fler för någon var in på bakgården och stal dom andra 😦

Vi bestämde oss för att grilla tjocka skivor av den här jättesquashen. Tillsammans med fisk i folie blev det en riktig festmiddag.

pernilla-1

Midsommar 2014


Ja, vi hade iallafall tur med vädret 🙂

Varmt och skönt och alla barn var glada. Ca 100 personer kom till Gretes party som skedde i en park i Irvine. Vi hade knytkalas och alla tog med något att bjuda på så det blev allt från sill och smörgåstårta till smågodis. Det märks att vi har vuxna barn för vi kände knappt igen någon av småbarnsföräldrarna, men trevligt var det.

untitled-25

UCLA Football Game


Jag överlevde med knapp marginal. Morgonen uppe i Palos Verdes var fantastik, kort kommer när jag har sovit ut och orkar ladda upp. Mitt allra första College game och det gav mersmak. Vilken stämning…….jag har både video filmat och fotat lite, men tyvärr får man inte ha med sig kamera med utbytbart objektiv så jag har använt min lilla Leica. När vi kom dit vid 17-tiden så var det varmt…..ca 42°, vi grillade och satt och njöt under parasollen på golfbanan som för tillfället var parkeringsplats för dom ca 80.000 människor som väntades dit. Vi kollade igen vid 22-tiden och då var det 35° ……kändes jätteskönt. Väl hemma igen runt 12.30-snåret var det fortfarande runt 30° vilket är en fantastisk känsla den tiden på dygnet. Jag klagar inte men visst känns det konstigt att känna svettpärlorna rinna så sent på kvällen. Så här dagen efter så stannade jag kvar hemma när dom andra åkte upp till Long Beach till Inger med familj för en BBQ. Jag var lite sliten efter veckans gigs kan man säga. Vet inte hur många trappsteg jag har övervunnit sen torsdagens ”trash the dress” shoot nere på stranden  till gårdagen klättrande till våra platser högt uppe i the Rose Ball arena, men det var några stycken som nu känns i benen 🙂

Trabuco Highschool-Newport Harbor


Första gamet avklarat. Dion spelade corner och gjorde både en interception och en tackle. Så nu för vi protokoll för varje game.

Efter gamet när vi pratade om hans tackle sa han: allt jag såg var gräs och att jag höll i en fot (finns på en av bilderna)

Mottot Derrick har gett Dion är: if you make a tackle, hold on…….help is coming. And it did 🙂

Konsten att bo i ett ett garage


Idag har dom börjat skruva ihop skåpen!!

Det går faktiskt riktigt bra att tillbringa kvällarna i garaget och laga mat på  campingköket utanför dörren.  Flickorna roar sig med att göra armband med hjälp av tårna……vi kommer att få clememtiner för första gången och avokados igen efter några års uppehåll………life is good!!

Hej då på IKEA


Bella såg verkligen övergiven ut när vi lämnade henne med golvläggarna, lite ont i hjärtat hade jag (men hon var desto gladare när vi kom tillbaka)

Dom hade gjort så fint med midsommarstång vid entren till restaurangen så jag var tvungen att be tjejerna ställa upp på ett kort med böjda knän så att ni kan se stången. Brianna hette för kvällen Dion, han är på scoutläger hela helgen och Brianna fyllde in hans plats genom att se ut som högst 12 år…..och hänga med Spencer hela kvällen för det är vad Dion gör………men Spencer var ingen sport…..han blev bara generad 🙂

Rita hittade vårt bord som var beställt för oss och Inger med barn och försökte se ut som en fotograferad fängelsekund …..lyckades hon?? Nja, jag vet inte jag…..vet inte ens hur man stavar till mudshot……ni vet dom där kändisfängelsekorten där kändisarna ser ut som alldeles vanliga människor…..jo, hon ser nog ut som en alldeles vanlig människa dottern min…..:)

Sen åt vi allt ni ser på menyn fast själv åt jag bara sill och gravlax för sen var jag övermätt. Gott var det, inte ofta man får frossa i olika sillar nuförtiden.

Pratade lite politik med tanke på Obamas utspel idag som skakat om Amerika rejält. Scott (Kattas kille) hade det inte lätt med 5 svenskor som ruskade om honom med lite ”softsocialism” i hans konservativa värld.

När det var dags att gå hem, tog jag äntligen det här kortet på utgången där IKEA förklarar ”Hej Då”  så trevligt.