Dom två essen, Sony och Smoothies


 

 

 

 

Nu har jag betämt mig…….jag byter system yeeeeaaaa, det tog ett tag för mig att bestämma mig men nu törs jag. Sony mirrorless blir det och jag är så glad att jag äntligen kan byta ut min tunga Canon mot ett lättare och bättre alternativ. Att det sen har en massa andra fördelar som elektronisk sökare, vilket betyder massor för en halvblind tanta som mig, och en massa annat som jag inte ska tråka ut er med, gjorde att jag till slut vågar ta steget 🙂

Mina Smoothies har jag däremot inte tröttnat på, i morgon är det 3 månader sedan jag började dricka dom och jag mår bättre än på länge. Oftast dricker jag 2 per dag och lägger till lite grönsaker att tugga på, det kan vara vad som helst från en sallad till ett äpple, just nu har jag pippi på lök och broccolli som får puttra i lite kokosfett tills dom mjuknar och löken har fått färg. Protein har jag dragit ner ordentligt på, tror faktiskt att jag åt för mycket av det förut……en kvarleva från LCHF-tiden. Idag räcker det med ett par stekta ägg eller en fiskbit på helgen, någon gång emellanåt äter jag kött men jag är försiktig.

Jag tyckte att min blender Blendtec var dyr men när jag ser priserna på smoothies ute så betalar den sig ganska snabbt. En lite flaska, kanske drygt hälften så stor som min, kostar $3,45……jag har nog redan fått tillbaka pengarna på min $300 blender med råge.
green smoothie-20150102-1_

 

Fast när Carina och jag är ute på våra små bravader så åker alla regler i papperskorgen för då måste hon prova allt här och jag är inte sen att hänga på 🙂

Hennes absoluta favoritaffär när hon vill titta på mat är Couscous, vi som bor här säger Costco, men Carina har döpt om den. Där kan man köpa allt men det är storpack som gäller. Och en snabbrestaurang har dom där man kan köpa typisk amerikansk fastfood, en pizzabit eller en polska Kielbasa med valfri läsk till för $1.50, då fuskar jag och får ångra mig dagen efter 🙂

couscous-20141231-1_

couscous-20141231-2_

4 thoughts on “Dom två essen, Sony och Smoothies

  1. Hur många olika kameror har du nu förbrukat? 🙂
    Fast jag tycker du gör rätt som skaffar en lättare kamera den andra vägde ju ”ton”.
    Duktigt gjort att hålla dig till smoothies, och skönt att du mår så bra av dem.
    Det är tillåtet att fuska ibland 🙂

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s