5 veckor med smoothies


Sasha och Bella hade ett samtal hos mig i morse, dom gillar varandra dom där två 🙂

bella o sasha-141007-1_

Sen gjorde jag en smoothie på vitkål, melon, vattenkrasse och apelsin. Det blev en härlig ljusgrön pistagefärg på den. Och lite kryddig av vattenkrassen. Gott! Jag glömde dock 1 bit frusen cocosmjölk och en halv banan när jag tog kortet.

Tänk att jag har i stort sett levt på smoothies i 5 veckor nu. 3 gånger har jag ätit kött och alla 3 gångerna har jag knappt tagit mig ur sängen och haltar fram för jag haft så ont, i benen framförallt, nästa morgon. Sista gången var i måndags och då åt jag inte mer än kanske 2 msk rött kött.

Nu är jag inte helt säker på om det är vädret eller köttet, så jag ska vänta tills jag är helt fri från värk och då prova en bit kött igen. Om samma sak händer för 4:de gången då måste jag nog börja tro på att det är köttet trots allt.

I helgen ska jag hålla mig till räkor och fisk. Det blir mindre och mindre sug efter något annat än frukt, nötter och smoothies, men en vietnamesisk vårrulle ska det bli i morgon och lite lax någon dag, då är det enkelt att fortsätta när man börjar vecka 6.

drink-141007-1_ drink-141007-2_

8 thoughts on “5 veckor med smoothies

 1. Ååh så fina bilder och åååh så roligt att du gör smoothies 🙂 Jag är själv lite av en juicefreak och smoothiefreak och det finns inget som slår detta!

  Och din smoothie såg god ut 🙂

  Varma hälsn

  Tammy

  Gilla

  • Tammy, så kul att du titar in igen 🙂 Jag har varit lite oinspirerad både att fota och att blogga sista tiden, men jag tror faktiskt att livsandarna börjar vakna nu. Vi har äntligen börjat få lite svalare väder…….även om jag älskar värme så har det blivit lite för mycket av det i sommar.

   Gilla

  • Det har nog blivit några stycken Ulla, men jag väger mig inte så ofta för jag blir så stressad av vågen och då går man INTE ner i vikt, det kommer att hända ändå, med eller utan vägning för intaget är ju begränsat.

   Gilla

 2. Jaha som vanligt blir jag lite avis förstås 🙂 Går man ner i vikt också? Inte bara värken som försvinner? Nu äter jag ju inte så mycket kött men gärna fisk och skaldjur. Värre är det väl med Ingemar han vill gärna ha kött och potatis. Kul att du inspirerar andra också. Jag får väl ta och titta efter en sån där Blender eller soup maker den verkar intressant. Fortfarande kass i halsen, inne på 5:e veckan nu 😦
  Häls alla

  Gilla

  • Jaa, Maggan. självklart går man ner också det är ju bonusen, även om jag inte gjort det till min prioritet utan det var mer det allmänna välmåendet jag var ute efter. Jag är som sagt trött på att äta medicin och sen mer medicin för att rätta till biverkningarna från den första.

   Gilla

 3. Va duktig du är!!
  Du har även inspirerat mig, så jag har köpt mig en Blender och även en Soup Maker från Philips,
  absolut värt varenda öre.
  Nu åker vi till vårt spanska hem och jag kommer att köpa samma sak där.
  Soup Maker är fantastisk, man lägger i allt man vill ha skurna i 2 cm stora bitar. Därefter trycker man på en knapp och väntar 23 minuter. S-M både kokar och finfördelar allt till en slät soppa, vill man ha grövre trycker man på en annan knapp.
  Det blir minimalt med disk och den tar inte större plats än en Blender.
  Nej, jag säljer inte även om det låter så.

  Gilla

  • Men vad kul att jag inspirerade Lis! Jag säljer ju inte heller men är lyrisk över hur jag mår idag jämfört för 5 veckor sedan.Nu får vi dela recept med varandra. Ska kolla upp Soup Maker också

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s