Avokados slut does not mean what you think


Man får väl vara lite försiktig med svenskan nu när jag har en hel del amerikaner som läser min blogg.  Slut är ju inte så kul om dom läser utan förklaring,  slut= slampa…….. men om vi översätter slut till engelska blir det ju end=slut…….. in Swedish

Men bortsett från allt det så är dom faktiskt snart slut. Och dom nya växer ju så fort så det är hög tid att plocka av alla från i fjol. Jag har kommit på ett bra knep att veta när dom är mogna……datum!! Tänk att det tog så lång tid att komma på det.

Man lämnar dom framme i 10 dagar, då är dom mogna och förpassas in till kylen igen där dom kan förvaras i minst 2 veckor.

Gissa om vi alltid har mogna avokados nuförtiden 🙂

Avokado-1

4 thoughts on “Avokados slut does not mean what you think

 1. tänk att kunna plocka avocados från egen odling, det skulle jag gärna vilja. Jag får nöja mig med björnbär och blåbär i trädgården, men det dröjer ju ett tag tills de är ätbara.

  Gilla

  • ja Maj, det är härligt. Önskar bara att vi kunde få lite ordning på våra citrusträd också, men dom har lyckats dra på sig sjukdomar vartenda år och då blir det ingen blomning.

   Gilla

  • När du köper dom Maggan så har dom ju både fraktats och legat i affären. 10 dagar är direkt från trädet, prova att ha dom i kylen hela tiden för jag tror att du köper dom mogna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s