Lagom stor Avokado


LAGOM är dagens ord…….ett mycket praktiskt ord som saknas i engelska språket. Avokadon är väl inte lagom stor utan bamse-stor men det passade som rubrik.

Tänk va, på mitt lilla dvärg-avokadoträd plockade jag den här bjässen idag. 350 gram!!!!

Det är kanske därför det bara blir ca 15 stycken per år ……det sägs att trädet inte bär mer frukt än vad grenarna orkar bära och grenarna på trädet är väldigt sköra……jag har lyckat bryta av några stycken av misstag.

Mer än så här blev det inte idag……… jag har bara kort på gröna smoothies och en massa grönsaker.

Det är fortfarande väldigt varmt men det ska coola ner till i morgon……hoppas det blir LITE snällare temp så jag orkar gå. Jag är så sugen att gå upp på kullen man ser från baksidan…..men inte i dom här höga temperaturerna…….det får allt bli lite mer LAGOMT väder…….annars  är risken stor att både jag och Bella får solsting.

Nä, nu ska jag hoppa i bingen för det är bra med lite LAGOMT mycket sömn 🙂

avokado 350g-2

One thought on “Lagom stor Avokado

  1. Ja lagom är ett ord som inte finns i andra länder. Så kul att plocka egna avokadon. Jag tror nog du fördrar värmen framför kylan +10 gr som vi nu möter här i norra Tyskland. I morgon fredag åker vi över till Sverige…..tyvärr så fick vi inte med oss värmen från Celle 😦

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s