Genväg eller senväg?


I går var Bella och jag ute på riktiga eskapader. Fast det kanske inte riktigt framgår av bilden hur brant och högt upp vi var.

Ni som har varit här vet ju att vi bor på en kulle med en ännu högre kulle på ena sidan om oss. Vi bor alltså till vänster om det gröna partiet längst bort i vänstra hörnet. Vi hade gått runt kullen på andra sidan och kom gående där det röda börjar. vi passerade den här kullen och jag noterade att det fanns en stig upp men att det var ruskigt brant, så jag hoppades att vi skulle kunna fortsätta och komma runt den och så gå tillbaka…….men se det gick inte för kullen fortsatte ända ner till skolan och det är ca 3 km från oss och kanske 4 från den här punkten såååå långt hade jag inte tänkt gå, så vi vände och tänkte att vi får väl gå tillbaka då hela vägen…….men det kändes ju också lite långt och då fick jag den ljusa iden att jag kunde gena över kullen och komma ner lite ovanför vår gata.

OMG, det var mycket brantare än det hade sett ut nerifrån….men att vända och kanske tappa fotfästet……kana utför hela sidan…..nej, det var inte lockande, jag hade väl slagit ihjäl mig och brutit några ben kanske:)……så vi fortsatte uppåt….Bella först och baklänges så att hon hade koll på mig……..och så drooog hon allt hon orkade för att hjälpa mig……..gulliga Bella…..till slut kom vi upp och balanserade på kammen som ni ser…..och så en ny klättring, den här gången ännu längre än den första, det är kanske svårt att se, men ni får tänka er….och så var det 32C varmt……har ni känt gele i benen någon gång? Japp, så kändes det, jag stannade och tog lite kort med skakande händer (tur för er så ni fick se) och sen började vi sakta ta oss genom allt ris för att strax inse att det var ungefär lika besvärligt att ta sig ner på andra sidan….även om det inte var lika högt….så var det en kraftig lutning utan träd eller grenar att hålla sig fast vid.

Men nu kan vi klättra……fast jag tror knappast att jag gör om misstaget med genväg när det går genom ris och sand, uppför och nerför,  i dallrande värme igen……Bella och jag är överens om att gatorna är riktigt trevliga att gå på…..så idag blev det en runda på den gamla hederliga ”runtkvarteret”

min väg

så  här ser det ut på google maps….inte alls lika farligt som i verkligheten 🙂

Kommer du snart BIW, så vi kan ut och gå igen!? Fast först blir det väl Alnön runt kan jag tro…….bäst man är i form!

tokvägen

7 thoughts on “Genväg eller senväg?

 1. Oj då! Genvägar är som sagt senvägar, tur det gick bra. Bra att ha med sig en stor hund. Nu kan du ta det lugnt några dagar, men eftersom motion är en färskvara så gäller det att ta nya tag snart.

  Gilla

   • Så länge jag ska till jobbet går det bra, eftersom jag åker buss vissa dagar i veckan och då måste gå 2x30min. Det är värre på helgen. Svårt att få ihop 6000steg då. men jag har inget att skylla på förutom latmasken som lätt tar över.

    Gilla

 2. Den farten du har nu klarar jag nog inte. Jag får träna tills du kommer. Har lite problem med ryggen, men går hos en kiropraktor så jag kommer snart igång……

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s