Bella blir tuffare


Först vågade hon inte ens gå ut i garaget, sen smet hon in i sin bur, nästa var att gömma sig bakom soffan och den sista veckan har hon suttit bredvid mig när jag har motionerat på bandet……och idag vågade hon sig upp med 2 framtassar……mer gick inte……men hon stod still under tiden jag tog kort och det är ju en framgång. Nästa steg är att få henne upp på bandet med alla fyra tassarna….men hur lång tid det kommer att ta innan jag kan trycka på startknappen utan att hon får en hjärtinfarkt……hhmmm….ingen som vet, men vi fortsätter att jobba på det. Skam den som ger sig.

Själv gjorde jag min mile på 19 minuter. Jag lyckades programmera bandet med ett program som gjorde att farten ökade dramatiskt med jämna mellanrum…….för att inte trilla av bandet……så fick jag plötsligt börja springa som en tok i någon minut innan farten gick tillbaka till normal. Jaja, ni kan väl se bilden framför er….en genomblöt tjock tant, i sina nya gympadojor (inte sina bästa år), försöker hålla sig kvar på bandet när det speedar, för att inte slå ihjäl sig mot väggen bakom henne…..tur att hundar inte kan skratta, det säger jag bara.

treadmill Bella 001

Men mellan dom där speedarperioderna så lyckades jag lära mig lite nytt om photoshop…..det gör tiden på bandet mer uthärdligt. Ser ni, jag har investerat i nya hörlurar också, tycker inte om att stoppa saker i mina öron.

En dag…….ska jag ta en selfie där på bandet…..en dag……….när jag nått ett delmål.

Britt-Inger är fortfarande med oss….och Maj med…..dom är bara lite blyga eller för upptagna att skriva i kommentarerna……nån fler som vill vara med på den här resan? Kicki, Maggan, Erik, ……någon?

treadmill Bella 002

11 thoughts on “Bella blir tuffare

 1. Tyvärr har det blivit lite för sällan med mina kommentarer, men ibland så….:) Jag har själv köpt ett gymkort här hemma men har dessvärre varit sjuk en knapp vecka. Nu väntar jag bara på att nästäppan ska gå över så jag kan träna lite lagom och stärka kroppen lite 🙂 Måste ju haka på trenden som verkar vara så inne nu, hehe. Hoppas det är bra med er alla over there.

  Gilla

  • Det är inte kvantiteten utan kvaliteten och den får du på treadmillen, eftersom du får gå uppför och snabbare när maskinen vill. Jag kan ju stanna upp, gå långsamt eller välja en väg utan backar, Därför måste jag ta flera steg.

   Gilla

 2. Jag är glad att inte värmen är så outhärdlig så jag var tvungen att gå inomhus. Det kan inte vara så kul, men bra att det finns, men jag förstår Bella att hon inte vill. Inget att lukta på eller smaka, precis vad jag brukar gilla att göra när jag är ute och prmenerad. Idag blev det 6000 steg på jobbet-

  Gilla

  • Maj, Du och BIW är så duktiga att gå, själv kommer jag upp i 3500 steg på bandet och sen kanske det blir 1000-2000 steg till om jag inte fastnar framför datorn vill säga, för då blir det nog inte mer än 4000 på en dag. Jag har upptäckt att jag motionerar bättre på bandet än ute och gå för jag måste hålla den speed jag lägger in. Är jag ute så blir det mer ett stillsamt promenerande än att bryta svett, så om jag var riktigt duktig skulle jag så klart göra både ock, kanske kommer jag dit en dag också 🙂

   Gilla

 3. Med lite träning så ska du se att du snart har fått upp Bella på ”springbrädan” 🙂 Jag har ingen stegräknare får nog ta och skaffa en.
  Sista tiden har det inte blivit så mycket promenader heller, hoppas vi ska kunna sätta igång igen så småningom.

  Gilla

 4. Blyg eller upptagen – nej inte alls – men ibland när det blir lite snett på datum eller jag har min 2dag och vill bara att dagen ska ta slut då tar jag och skickar en epost istället så du inte tror att jag har lagt av. I går blev det närmare 6000 steg med stegräknare (har den numera på enbart vid promenader) tack vare grannen som drog mig med på en längre sträcka än jag tänkt. Idag ingen stegräknare, har inte tid för promenader.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s