Rekord i steg


Japp, idag passerade jag 3000 steg på min promenad, men det var inte lätt för det var redan 29° varmt när jag gick ut vid 9.30…..tänk att det ska vara så svårt att komma iväg, jag hittar på alla möjliga ursäkter för att dra ut på ”plågan”.

Men iväg kom jag till slut med min iPhone i högsta hugg och hoppades på några nya motiv. Några fina moln fanns inte i sikte men en hök (tror jag att det var) seglade runt en stund ovanför mitt huvud.

hawk and bees-2014-01-14 10.11.36 hawk and bees-2014-01-14 10.11.53

Dion har berätta att en bisvärm bygger i ett träd bara 3 hus från oss. Och det var inte svårt att hitta för luften var full av dom. Inte undra på att han får panik för dom är väldigt närgångna. Visserligen får han ju en spruta varje månad och vi har en epipen, men det blir en så kraftig reaktion för honom att vi måste åka till sjukhuset omedelbart om han får ett stick…….och det är ju lätt gjort när man får panik och börjar vifta. Får nog ta och knacka på deras dörr och tala om så att dom kan åtgärda det.

hawk and bees-2014-01-14 10.29.21 hawk and bees-2014-01-14 10.29.39

5 thoughts on “Rekord i steg

 1. Inte kul med bina så nära, men ni kan ju börja med biodling, det är visst bara att fånga dom och stoppa dom i en bikupa. Sen har ni gratis honung. Det låter ju enkelt men jag tror nog inte att det är det. Vad är det för ett träd som dom har valt, är det frukter som man ser?

  Gilla

 2. ja Maggan, BIW och jag har bestämt att vi ska gå varenda dag. Man ska gå minst 5000 steg varje dag och det ungefär 3 km beroende på hur stora steg du tar förstås. Min dagliga runda är ju ca 1 1/2 km och sen går man ju hemma eller på stan också. Själv har jag så svårt att komma ut och gå varje dag så jag måste ha extrauppgifter att utföra som tvingar ut mig och just nu är det att ta minst ett kort med iPhone varje dag, alltså ett kort som är lite utöver det vanliga. Helst ska folk säga…..nämen…..är det där kortet verkligen taget med en iPhone…..då har jag nått mitt mål.

  Gilla

 3. Jaha gå många steg? Jag som inte har någon stegräknare, men idag blev det en hel del för att vi skulle få äta Pizza. Resultatet on… så jag har svårt att gå i trappor efter den promenaden. Ja den svärmen får ni se till att få bort, så stackars Dion slipper råka illa ut. Nog ser det ut som en rovfågel men vilken sort är svårt att se.

  Gilla

 4. Vilka olika bekymmer vi har, men det är ju en stor atlant emellan. Vad är att föredra +29 och ett jättebo med bin eller -17 blåst och ishalka? Det är ju inget som gör det lättare att komma igång med promenaderna. Nu har vi i alla fall kommit igång så det blir att bita ihop och fortsätta. Denna vecka måste jag gå ut 3 ggr med Tyra så det blir många steg. idag 9086. Vackra bilder.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s