Crystal Cove….


Det var en riktigt trevlig upplevelse att få lite historia om Crystal Cove.

På 1930-talet började folk som hade campat här i flera år, att bygga små hus av det timmer som fraktades på havet. När det flöt upp på land tog folk hand om det och började bygga små semesterhus utan plan eller tillstånd. På 50-talet fanns det både restaurang, affär och en liten skola för dom Japanska barn vars föräldrar jobbade i jordbruket på andra sidan PCH (Pacific Highway)

Det blev det en hel del folk och hus, mest känt blev det på 50-talet då ”Martiniflaggan” hissades redan kl 15.00 och det var nog höjdpunkten på eran.

Så småningom blev alla uppsagda av markägaren och avhysta eftersom det inte fanns någon byggnadsplan och folk inte ägde marken dom hade byggt sitt hus på.

År 2002, när det hade stått tomt sedan 1990-talet, tänkte kommunen riva alla förfallna hus och bygga ett hotellkomplex men det fanns dom som tyckte att Crystal Cove var ett kulturmärke och kämpade för att det skulle få vara kvar. Dom vann och idag har nästan alla hus renoverats och inretts med typisk 50-talsstil. Man kan hyra in sig billigt men väntetiden är 7 månader idag och då får man slåss om platserna.

Rita hade lite funderingar på att vi skulle hyra några nätter där, men stilen tilltalade inte någon av oss. Man får nog ha en hel del vandrarhemspassion för att hyra in sig. Det är mycket spartanskt med bara en toalett i hus som rymmer upp till 9 personer….och som sagt, varken TV eller mikrougn. Mycket charmigt men vi siktar nog på Sverige istället för vår semester.

Det har gjorts en hel del filmer här. Den kanske mest omtalade är Beaches med Bette Midler men det fanns kort på både Humphrey Bogart, James Dean och en del andra kändisar som jag inte minns namnen på. Till sommaren ska det filmas igen fick vi höra.

3 thoughts on “Crystal Cove….

  1. Tycker nog ni gör rätt om ni väljer Sverige i stället. 🙂 Kul ändå att de har sparat och renoverat stället. Men att vänta 7 månader för att få komma dit och bo ……det tror jag inte jag skulle ställa mig i kö för. Spara pengarna till en Sverigeresa i stället. 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s