#blogg100 mangoträd och kaskadpelargon dag 73


Oj så glad jag blev i morse när jag såg att mitt lilla 50 cm höga mangoträd börjar få blommor!! Jag har dragit upp det från en kärna och flyttat det flera gånger………och ändå har det överlevt. Nu står det sedan i fjol vår på framsidan med sol nästan hela dagen så det är väl det som har gjort susen kanske. Blommorna blir typ samma som på avokado-trädet, dom är kanske lite släkt med varandra.

Håll tummarna för att det blir frukt av blommorna, det vore väl häftigt. Rita säger att mango inte växer bra i det här klimatet. Jag bryr mig inte om om dom inte blir så söta som när dom vuxit nere i Mexico, det är bara kul att se om det blir frukt. Ska återkomma med bild när blommorna slagit ut.mangotree 002

Och så måste jag visa er min kaskadpelargon, det finns inte plats för något eftermiddagskaffe längre vid bordet för den växer så det knakar. Första gången jag såg dom här var på Furuvik för många herrans år sedan och jag har alltid velat ha en sedan dess. Jag försökte i Sverige men utan framgång. Just den här har stått mitt på stubben på framsidan i flera år utan att imponera……men så tog Rita bort stubben för 2 veckor sedan och vi ställde in den i skuggan på bordet,  och visst syns det att den trivs.

kaskadpelargon 001

4 thoughts on “#blogg100 mangoträd och kaskadpelargon dag 73

  1. I Österrike finns det massor av pelargoner längs de långa balkongerna. Jättevackert. Jag är väldigt förtjust i pelargoner. Har satt om de 24 som överlevt vintern.

    Gilla

  2. Vad kul med egna exotiska frukter. Jaha där ser man pelargoner behöver inte alltid sol. Jag köpte kaskad förra året och hade på framsidan, men de blev inte så stora, ska kanske prova igen. Pelargoner är de ända blommor som ger mest tycker jag. Jag har en hel del att göra med att rensa vissna blad mm när jag kommer hem, om inte Tomas har vattnat i för mycket så de dött 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s