#blogg100 Wisteria and avokado dag 60


Äntligen…..jag ligger lite efter i bloggandet på grund av fint väder och trädgårdsarbete. Men vi är ju fortfarande på söndag den 24 så det ska vara lugnt vad gäller dagligt bloggande.

Hur som helst…..vi har rensat ut allt bermudagräs och sått i nytt Marathon. Rita formligen täckte jorden med gräsfrön ( se bild haha) efter att vi fått veta att Marathon förökar sig inte. Det som har dött är dött och kommer aldrig mer igen…..och vi som har vattnat och trott att det skulle växa igen….tji fick vi för det enda som växte var ogräs och bermudagräs.

gardeding photo

Och nu blommar Avokadoträdet så vi får börja plocka av dom 8 avokados som hänger där inne någonstans bland grönskan enligt Dion som har krupit in och räknat. Nu vet jag också varför dom hänger så långt in, dom tål inte direkt sol, då blir skalet svart och fruktköttet under det svarta är stenhårt…….så om du ser det i affären, köp inte. Avokados ska vara gröna.

Om ni undrar hur jag vet så var det livets hårda skola som lärde mig. I vintras när vi fick 50 avokados av grannen så la jag ut några i solen och tänkte att dom kanske mognar snabbare. Det gjorde dom inte men det blev svarta fläckar där solen hade träffat och under var det hår som sten. Resten av avokaden gick dock bra att äta. Vi förvarade dom i kylen och åt upp den sista för bara någon vecka sedan.

Dom sista åren har ju blommorna eller en liten avokado ramlat av hela tiden och vi har knappt fått någon frukt. Jag surfade runt en stund och läste och det verkar som om vi har för salt vatten så nu blir det en vinägerblandning som ska neutralisera saltet. Hoppas det hjälper.

_D0A0482

Krasse behöver ju inte specialskötsel, dom växer var som helst och lyser upp så här på våren innan allt annat kommit igång.

_D0A0485

Och här är min Wisteria som jag hoppas så småningom ska täcka stpra delar av altantaket och dofta som en blandning av syren och camelia har jag hört.

_D0A0487

Liten och spinkig, men dom var så dyra så vi får börja så här……..det växer åtminstone fort här.

_D0A0492

One thought on “#blogg100 Wisteria and avokado dag 60

  1. Avacado passar jag på att äta här, de är ju inte så dyra som hemma. Så kul nu fick jag veta namnet på den blå blomman Wisteria. Vi har sett massor av dem och undrat vad det var för blomma för ibland har det varit mer blommor än blad och väldigt dekorativa. De kommer säkert att växa till sig snabbt hos er.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s