#blogg100 Pinterest inspiration dag 47


Maggan frågade mig vad Pinterest var och det slog mig att jag kanske skulle dela med mig lite av vad jag har lärt mig så här långt.

1. Först måste du ha en inbjudan att vara med i Pinterest,  skriv ett mail till anitathuna@cox.net eller fyll i dina uppgifter i formuläret längst ner på den här sidan, så skickar jag en inbjudan.

2. Och så måste du ha Chrome Browser installerat på din dator. Om du inte redan har Chrome så installera den. Den är snabb och modern,  har du Firefox eller  Explorer så är det dags att byta.

3, Röd pil. Nu surfar vi in till http://about.pinterest.com/goodies/

4. Grön pil. Klicka på install now

5. Blå pil Nu ska du ha en liten röd knapp med ett P idäruppe i högra hörnet 

lär dig pinterest photo

Sen är det bara att börja pinna. Pinterest är som en Social klippbok, man gör olika boards (anslagstavlor) om saker man är intresserad av.

Mitt största board är Sverige/Sweden, där samlar jag allt som har med Sverige att göra. Sen blir det ju mycket foto förstås men också mat är kul. 

Så du surfar alltså runt på internet med din Chrome Browser och när du ser en bild du tycker om så markerar du den och klickar på din lilla Pin uppe i högra hörnet. Då får du upp en ruta där du kan skriva lite om din pin och stoppa in den på det board du vill ha den. Kul va!

Tänk dig Maggan, när du surfar runt och läser om t.ex Marocko och så har du ett board som heter Marocko, där samlar du allt du hittar om Marocko, ställplatser, fina bilder, kartor……..eller ett board om olika husbilar……och så ett för lite smarta tips osv.

Man kan ju ladda upp egna bilder också förstås. Eller repin någon annans board om det är något man gillar.

Och nu har jag faktiskt fått till en liten Pin längst ner på min sida. Den syns inte så bra men den finns där bland twitter och facebook loggorna alldeles efter sista bilden i ett inlägg. Om man klickar på den så får man upp alla bilder i just det inlägget och ställer man sig sedan på en av dom så ser man pinloggan och då är det bara att klicka och spara bilden till ett av dina boards. Det är då jag vill ha den  den där lilla loggan som talar om varifrån bilden kommer!

Pinterest photo

Button

Då ser det ut så här……man får upp alla bilder i just det inlägget och kan välja t.ex papegojblomman att pinna till ett av sina boards.

Pinterest to pin

Pinterest button

4 thoughts on “#blogg100 Pinterest inspiration dag 47

  1. iPaden är rolig, Rita laddade ner en liten bok om 10 knep du inte visste för iPaden, ett av dom var……när du har safari browsern öppen….dra uppåt på skärmen med fyra fingrar (pekfinger-lillfinger) så får du upp skrivbordets alla symboler i underkant. Eller…..när du har tangentbordet synligt…..ta båda pekfingrarna och dra ut åt kanterna så särar sig tangentbordet

    Gilla

  2. Mycket lätt att förstå även för mig som inte gillar teknik eller läsa bruksanvisningar. Jag måste titta lite mer för att se om jag har tid. Jag kanske ska vänta tills jag blir pensionär ……!!!!

    Gilla

  3. Jaha då har jag lärt mig något nytt igen 🙂 Om jag kommer att använda Pinterest vet jag inte, jag har ju vissa problem med att lära mig nya saker som Ipaden t ex. Den kan jag bara hjälpligt, i alla fall mer än Ingemar 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s