Mandariner och blomning


Jaha, jag får väl ta och anstränga mig lite så det blir ett inlägg till före jul.

Den här kaktusen brukar alltid blomma i November men i år är den lite sen, kanske för att det har varit kallare än normalt dom sista veckorna.

Igår morse var det bara 2 grader från fryspunkten så nu får nog Rita ta och plocka sin mandarin innan den blir frostnupen. Det är den första skörden ( 3st) sen vi planterade för 2 år sedan. Vi fick en sjukdom på alla våra citrusträd. Bladen krullade ihop sig och ramlade av och sen blev det inga frukter. Jag sprejade med allt möjligt men ingeting hjälpte.

Plötsligt en dag ringde det på dörren. Det var från kommunen och dom ville spreja våra citrus för hela området hade fått  Asian Citrus Psyllid. Dom hade ett papper med sig som berättade om sjukdomen som måste behandlas från rötterna, eller rättare sagt så dödas den genom att man sprayar rotsystemet. Inte undra på att jag inte hade lyckats.

blomma-jan

Så nu har vi äntligen 3 mandariner färdiga lagom till jul, och citronträdet kommer äntligen att bära frukt också, nu när det är friskt igen. Halleluja.mandarin

5 thoughts on “Mandariner och blomning

  1. Jag förstår inte varför så många vill ha en vit jul?? Det är vackert med färger och därför är fågelbordet ständigt fullt med mat. Då vimlar det av färger från domherrar, talgoxar, nötskrika, hackspett och en annan liten fågel som jag inte vet namnet på. Den går med näbben före även om den springer nerför en trädstam. Gläds åt dina blommor.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s