Fina damer


När mina flickor var små så lekte dom ”fina damer” och klädde ut sig från skattkistan, där allt som inte skulle användas längre, men var festligt och gärna glittrigt, hamnade.

Det var det jag tänkte på när jag såg dom här två dansa runt på bordet i ren glädje att få vara fina. Först hade vi tagit en massa kort med H&M- tröjor i fina färger, för det var kallt. På slutet kom dom här klänningarna fram och flickorna blev som förbytta. Dom dansade och poserade och glädjen var på topp igen, efter en period av trötthet.

Dom var så lyckliga för dom hade sina finaste klänningar på sig tillsammans med lackskorna. Klart man känner sig som en prinsessa. Och varför ska man inte få göra det…….titta på Johannas fot och hand, en klar signal att hon känner sig fin!

i dom här tiderna med HEN så blir jag så glad att flickor får vara flickor i det här stora landet i väster        ( dom har ju en del andra saker som jag ifrågasätter förstås, men det tar vi en annan gång) och inte måste avstå från allt glittrigt, prinsessigt och fint bara för att dom har en mamma med en, som hon tycker, svår barndom som hon måste komma  över genom att inte låta sina flickor få leka prinsessor?!

Jag syftar på Lady Dahmer så klart, jag tycker att alla ska få vara det dom vill. Prins eller prinsessa, vi alla måste få drömma oss bort en stund.

4 thoughts on “Fina damer

 1. Idag tror jag att barn inte får vara barn så länge som de kanske borde få vara (hur länge är det?) det ställs krav mycket längre ner i åldrarna………..tiderna förändras eller är det vi som är gammalmodiga?

  Gilla

 2. Hej! Vad får dig att tro att mina barn inte får leka prinsessor? Senaste leken här hemma är ”kattprinsessa”.
  Sen undrar jag lite vad det innebär att ”vara flicka”? Hur är man när man inte är en flicka, trots att man har en snippa mellan benen?

  Jag tycker också att alla ska få vara som de vill. Vill min son t.ex vara prinsessa så ska han få det utan en massa skam. 🙂

  mvh
  Lady Dahmer

  Gilla

 3. Varför alltid skylla på barndomen? Livet blir väl till vad du själv vill och gör det till.
  Idag verkar det som om barn inte ska vara barn….de ska växa upp fort och efterlika oss vuxna i allt. Jag håller med dig låt tjejer få vara prinsessor det behöver de. Så gulliga små töser.

  Gilla

 4. Det sitter i generna, så jag instämmer med en norska som var hos Skavlan och diskuterade HEN-” Det är förbaskat konstiga ideér i Sverige”! Jättefina foton.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s