Pommes Frites och lite engelska (French Fries)


Det känns som om jag inte har varit här på  evigheter. Och ska sanningen fram så har det varit skönt med en paus. Ibland undrar jag varför jag har den här bloggen för numera tar ju Facebooksidan och fotobloggen upp det mesta av min tid och då blir ju ni, kära läsare, åtsidosatta.  Det är nog snart dags för er att ladda ner Chrome så att ni kan få översättningen fixad och så kör vi på engelska, eller vad säger ni? För ni vet väl att Chrome har den finessen inbyggd……det är bara att klicka och säga ”översätt ALLTID den här sidan till svenska” så gör Chrome det. Eller vietnamesiska för Duc, philipinos för Glen, franska för Tibon…..jamen ni ser ju, det är så bekvämt nuförtiden, vilket språk ni än vill….tryck på knappen ….och voila!!!. Och jag når ju så många fler läsare med engelska. För dom engelsktalande…..dom har inte lärt sig det här med att trycka på en knapp, dom är vana att bli serverade  engelska till frukost, lunch och middag.  Dom tittar inte ens på en utländsk film…..för då måste dom ju LÄSA TEXTEN och herregud vad jobbigt, hur kan någon bara komma på den idiotiska ide´n att översätta text så att JAG måste läsa den, varför dubbar dom inte….tänker den engelsktalande (läs amerikanen)

Så nu hänger det på oss svenskar, ska vi rösta igen? Förra gången gick det ju inte bra men jag gör som politikerna, jag försöker igen!!!! Engelska?? ja eller nej!

I vilket fall som helst så skulle Dion laga till sin lunch idag. Han hade varit med mig och handlat och fick syn på pommes frites som självklart såg gott ut så det köpte vi. Han är ju inte precis känd för sitt organiserade sinne…..mer jämförd med sin mors morfar, min far Sölve, som var känd som professorn som glömde allt. Det gör Dion med……..men när det kom till pommes friten så måste jag ju säga att jag var imponerad av det organiserade upplägget!

6 thoughts on “Pommes Frites och lite engelska (French Fries)

 1. ja, jag vet att det blir konstigt ibland, men det blir bättre och bättre ju mer folk lämnar feedback. Jag har sett en tydlig förbättring det senaste året på översättningen. Nu har jag börjat blogga lite för pengar, och då blir det ju en morot till när man inte får så mycket kommentarer som man skulle vilja. Det kanske är något för dig. Hör av dig så ska jag berätta hur lite mer privat.

  Gilla

 2. Jag kommenterar sällan, men läser din blogg ofta och den är mycket bättre än FB. Så jag tycker det blir tråkigt att inte få följa livet i LA

  Gilla

  • gulligt av dig att kommentera BIW och jag får väl fortsätta ett tag till då så får vi se sen, jag hade tänkt att jag kunde slå ihop mina två sidor till en och skriva på engelska, men hur jag än gör så kommer du att få uppdateringar om vårt liv här. Vi väntar oss ju att du ska komma tillbaka 🙂 och då måste vi ju hålla dig ajour med saker och ting.

   Gilla

 3. Jag har Googles ”alltid översättning” på, och det är jättebra, men ibland kan det bli lite konstig översättning. Antar att det är samma för alla, med annat språk. Nehe du får inte sluta blogga, för det är bättre än FB, men man behöver ju inte skriva varje dag. Fina bilder du tagit, men jag glömmer ibland att titta in på den sidan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s