Elektrisk ugn = LYCKA(T)


Hur jag har klarat av att baka och laga mat i en gasugn i ……är det 8 år nu!?…….och inte totalt misslyckats förstår jag inte nu. Elekrtisk ugn =  LYCKA(T) japp, så är det.

Brödet blir högt och med spröd och fin yta.

Kycklingen jag gjorde idag ska vi bara inte tala om, den var så saftig så alla bara suckade vid matbordet och skinnet var så där riktigt krispigt så det bara smälter i munnen. Det var därför jag glömde att ta en bild så klart.

När jag kom hit fick jag lära mig att ugnen skulle vara 350°F (175°) ALLTID för annars blev det inte bra. Och det var ju sant för om man eldade på med högre temp  så blev ju allt sotsvart under men totalt färglöst på ovansidan därför att den öppna lågan kommer från botten av ugnen. Och att lämna allt i 175° gör ju att det torkar ur innan det har hunnit få en liten gnutta färg.

Jag lärde mig lite tricks vartefter, som att stoppa ner det ogräddade brödet i ett upphettat lerkärl med lock  t.ex. Men Potatisgratängen har alltid varit blek som en engelsman första dagen på stranden.

Nu har jag den bästa kombinationen, en gasspis med elektrisk ugn.

4 thoughts on “Elektrisk ugn = LYCKA(T)

 1. Vi har ju gasolugn i bilen, men jag vet aldrig vilken temperatur det är, gaslågan sitter längst bak på mitten. Jag kan ställa in grader, men vet inte när den har nått det gradantalet. Tar ganska lång tid att grädda något men det kanske är för att jag inte vet om det är rätt temp och jag vill inte vara utan ugn.
  Tack för bilderna på köket, men du har ju inte lagt ut dom på bloggen än är det för att ni inte haft invigning ? Snyggt var det i alla fall.

  Gilla

  • Jag har lovat Rita att inte blogga bilder på köket förrän vi har haft invigning med alla svenska tjejerna. Dom läser ju alla bloggen 🙂 Och som vanligt går det för runt här och vi har inte haft en ledig helg att anordna någon fest på.

   Gilla

 2. Jag säger bara lyckis dig.

  Jag kommer aldrig att kunna ha en elektrisk ugn men det finns gasolugnar med både under och övervärme. Tyvärr visste jag inte det när vi köpte vår spis. Men man får kämpa på. Jag brukar värma upp ugnen till den hösta temperaturen. Sätter ner den när jag ställer in maten och då på den hösta falsen det går. Då blir det lite färg ovanpå utan att bränna i botten.
  /Anna

  Gilla

  • Vi hade både över- och undervärme men det hjälpte inte, övervärmen blev mer som grill på en vanlig ugn, den gick inte att ha igång vid bakning. Jag tror att du har hittat den bästa lösningen Anna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s