Podcast


Det här med podcast…..har ni provat det?

Jag gör det ganska ofta och jag får den där gammeldags känslan av när vi satt där i allrummet i Valla, mamma broderade, pappa läste Expressen, Maggan måste ha suttit i någon stol någonstans men jag kommer inte riktigt ihåg,  själv låg jag på mage på golvet och så lyssnade vi på radion och bläddrade i en tidning.

Oftast var det nyheter…..av dom minns jag mest kriget i Ungern 1956.

Det finns andra minnen, där vi är på landet, det regnar ute och vi lyssnar på radioteatern mitt på dagen……när det är som mest spännande så bryter dom och nästa avsnitt kommer i morgon. Hoppas att det regnar, tänker man, men dagen efter när solen skiner är det glömt…..man tar ekan och ror ut på sjön för att fånga några abborrar, på kvällen minns man att man missade dagens avsnitt…jäklar också, hoppas att det regnar i morgon.

Så minns jag radion, man var så låst till tid och rum…….podcast är bättre, du lyssnar när du har tid, på datorn eller på din iPod.

Det här är min favorit just nu

http://itunes.apple.com/se/podcast/alex-sigges-podcast/id534137041?mt=2

 

One thought on “Podcast

  1. Svårt ord….jag var tvungen att slå upp det 🙂 Det var inte lätt att förstå, men jag tror att tillbakablickar kanske är något som kan stämma in. Någon översättning till svenska finns inte.
    Ja nog minns jag allt det du beskrivit, radion var väl det mest centrala i vår ungdom. Idag är det datorn och telefonerna som används som podcast. Nu fick jag lära mig något nytt ….igen 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s