Party dags


Ja, nu går vi från barnskötsel och pompeiikul till party för det är också kul. Särskilt det här partyt där det är huset fullt av vietnameser ……… och så jag.

Duc och jag möttes för något år sedan när jag hade hittat ett objektiv på Craig´s list som jag ville ha. Det var Duc som sålde  och från den dagen har vi varit vänner och han har självvådligt utsett mig som sin mentor, därför är jag inbjuden till deras fest.

Hans namn uttalas Duke på engelska eller ”Dagg” på vietnamesiska, själv kallar jag honom Duck och har gjort så från första dagen för jag trodde att det var så han hette 🙂

Dom har blivit som en extrafamilj och så fina vänner. Jag är verkligen upptagen i gemenskapen.

Igår när jag ringde på dörren hörde jag: ma gaa no giii o daa  Anita…….ungefär. Jag gissar att någon ropade att det var Anita som kom och sen fick jag kramar av alla som undrade hur jag hade haft det sen sist vi sågs och hur jag mådde. I början tittade barnen på mig med en viss osäkerhet men nu kommer dom också och hejar. Igår tyckte faktiskt Nicki, Ducs fru, att jag måste lära mig vietnamesiska så att jag kunde hänga med i talen och konversationerna. Jag har börjat  lära mig uttala deras namn åtminstone, det får räcka tror jag. Resten verkar alldeles för svårt för tungan.

Apropå tunga så var huvudrätten oxtunga, mycket gott, som allt det andra. Och allt är ju så vackert att se på, deras uppläggningar är fantastiska så det är en fröjd bara att titta på maten och fota den..

Menyn var

Förrätt: Inbakade quail ägg, friterade räkor och friterad någonting jag inte vet vad det var…..men väldigt frasigt och gott.

Soppa: Tomatsoppa med basillika

Sen var det en mellanrätt som bestod av sallad med tangy sås och kokta räkor som dom hade satt upp på grillspett i form av hjärtan.

Huvudrätt: Stuvning på oxtunga

Dessert: Vaniljglass med rån och jordgubbar

Dessert igen: Tårta

Efter det stod magen i fyra hörn men då börjar nästa tradition……att ta kort. Jag trodde att japaner tog mycket kort, men vietnameser slår dom med hästlängder. Och det ska vara poserade kort, inga ”snapaway” shot här inte,  nej då, alla möbler är flyttade, fotolamporna är uppe, bakgrunden ordnad. Sen börjar det…..ALLA ska vara med på bild i massor med olika konstellationer. Det är så roligt att vara med om för alla tycker det är kul och ingen är kamerablyg. Det skrattas och fnittras så man får ont i magen av skratt.

Idag känns det att jag har partajat. Man ju så trött nuförtiden när man har varit uppe sent…..är det bara jag eller känner någon annan igen sig? Nu ska jag ta en lite eftermiddagstupplur, så hörs vi igen snart.

4 thoughts on “Party dags

  1. Jag tycker det är så roligt att uppleva andra kulturer, speciellt när man får vara med lite som ”familjemedlem”. 🙂

    Gilla

    • Det är tradition att goda vänner ordnar med ett överaskningsparty vid en årsdag, vilken som helst. Och dom är helt fantastiska på att dekorera, både mat och runt kring den.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s