Bowie sköldpaddan 50 år


 

Jag skulle leverera lite kort häromdagen och fick nöjet att möta Bowey, 50 år. Han var lite försiktig och drog sig undan när jag närmade mig.

Han påminde mig om Maja, en skölpadda vi hade som barn. Mamma och pappa hade byggt upp ett hem för henne med en masonitskiva med sand på som var klistrat och lite olika hus som hon kunde gå in i, ungfär som att ha en tågbana men vi hade en skölpadda istället. På vintern när Maja blev sömnig lade mamma alltid in en flaska med varmvatten med en strumpa på som Maja tyckte om att värma sig vid.

En dag frågade kindergartenfröken mamma vem det var som sov med en vattenflaska med en strumpa på. Jag hade förstås inte berättat att det var ett djur så fröken var lite fundersam på ”rövarhistorien”

En dag blev Majas möte med grannens hund ödesdiger för henne, hon sällade sig till dom andra sködpadssjälarna  i himlen och mamma försökte dölja olyckan med en ny sköldpadda men se den gick vi inte på, vi såg direkt att det inte var vår Maja, och det blev aldrig riktigt detsamma med den nya Maja som också dog ganska omgående och strax efter det blev det importförbud på sköldpaddor……åtminstone var det vad vi fick höra. Men vist är dom vackra och imponerande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s