Himmel och pannkaka


Oj då, här sitter jag och slösurfar istället för att göra lite nytta och få till ett blogginlägg. Egentligen har jag ingenting att berätta för slöare dag än vad vi har haft idag, det får man söka med ljus och lykta efter. Men vi behöver det för på tisdag är det slut på friden, då börjar karusellen med jobb, skola och sporter igen, så det är lika bra att passa på och njuta. 
Och njöt gjorde jag igår när himlen var så här vacker. Det är inte ofta man ser blå himmel och rosa moln samtidigt här. När jag åkte bår till Mexico med Ulrika, då såg det ut så här varenda kväll just före solnedgången, men här är det ganska ovanligt.
Något annat som är ovanligt är att se så många stjärnor som jag såg ikväll. Grannen sköt nyårsraketer som dom hade med hem från Utah, här är privata fyrverkerier förbjudna så det är värt att föreviga tänkte jag och gick ut med kamera och stativ, ställde upp allt på gräsmattan och missade varenda raket……..dom var för nära och exploderade rakt över huvudet på mig så det fick bli stjärnorna istället.  Och månen för den är halv  ikväll och syns som en stjärna på den första bilden. Nästa bild är dom betydligt mer synliga men ljusen från stan förstör upplevelsen….en dag  (eller snarare natt) måste jag ta mig i kragen och fota himmel utanför städerna där ljuset inte stör. Undrar ni varför det inte är några stjärnor runt månen……jag hade för kort slutartid. Att fota himmel är svårt…..man får gissa lite på tider och annat och prova sig fram. Att jag visar dom här bilderna, som är dåliga och intetsägande,  är just därför……jag tänkte träna lite mer nu under 2012 och då behöver man ju något dåligt att jämföra med………. 🙂
Det här var min dag den 1 january 2012. Gott Nytt År till alla mina läsare. 
En av dom måste jag nämna lite extra idag och det är Osa i Utah. Vi träffades på planet mellan Sverige och US för ett par år sedan minst, det kanske är mer….den trevligaste flygresan jag har haft någon gång. Vi pratade och pratade och bytte adresser och sen har vi hållit lite sporadisk kontakt. Osa är bra på vykort och jag är bra på att blogga. På det viset håller man kontakt, bra va! Jag är så glad att du tycker om att läsa min blogg Osa, och en dag hoppas jag att jag kan hälsa på dig i Utah. Det skulle ju vara fantastiskt att få se en annan del av USA. Och att få se dig igen så klart! 

3 thoughts on “Himmel och pannkaka

  1. Lat som jag är så svarar jag på första bästa ruta jag ser.När det gäller att göra kalkoner till ljusstaken så kan du göra det av små olika träkulor uppträdda på en ståltråd. Böj tråden som du vill för modellen på rumpan upp eller ned.Kulorna kan man lätt måla. Klipp små flärpar av röd-rosa filtbitar som fjädrar mm som dekoration. Allt köper du på "Michels"-hobbybutik.Lätt som en plätt.Hälsningar Marie

    Gilla

  2. När det gäller ljusstaken och köp av ljus så är det bara att välja en här i adress högen och den som du tycker passar dig bäst.Hälsningar Mariehttp://www.swedensfinest.com/scandinavian-candles.aspxhttp://www.scandiafood.com/Gifts.aspx?highlight=84http://www.scandinavianbutik.com/

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s