Tankar om Mikael


Nämen, det här går ju inte……..andra dagen utan att skriva på bloggen. Vilket skitslut på året, nu får jag skärpa mig. Men jag har inte heller tagit fram kameran sen juldagen, så jag har inga bilder, åtminstone inga nya …….men det är klart…..flera tusen på external harddrives.
Kanske måste jag in där och rota runt lite……det finns säkert många favoriter som jag har glömt att jag har. Å andra sidan kan jag ju bara låta tankarna flyga och se var vi landar.

Hmmm, jag har tänkt mycket på min lillebror Mikael idag. Han som har bott på  ett särskilt boende i många år och dom som ”vårdade” honom isolerade honom mer och mer.
Till slut stängde han av, man gör nog så när ens liv inte har någon mening mer. När man inte får några kramar, när ingen bryr sig om hur man mår, när man har blivit ett vårdpaket som bara kostar samhället pengar, då är man ingenting värd längre. Mikael ansågs vara Sundsvalls Kommuns dyraste brukare fick vi minsann veta.

Innan dess fick vi strida mot både Överförmyndarnämnden, Gode Mannen och personalen på Skravlingens vårdhem i Sundsvall. Dom försökte med alla medel stoppa flytten av Mikael till hans familj  för han hade det bättre där han bodde sa dom??

Jag gör historien kort här men ni ska veta att det var inte lätt att få Mikael flyttad, trots allt negativt dom hade att säga. Det tog över ett år. Det är väl konstigt. Och man började undra vad dom hade att dölja egentligen. Det visade sig vara mycket.

Den 30 januari 2011 blir det 2 år sedan vi flyttade Mikael. Han har utvecklats från en frustrerad, arg och svärandelångaramsor kille till en mjuk kramgo teddybjörn.
Och om 3 veckor ska han åka till Spanien på sin första semester på minst 20 år…yeeepeeeeee!!. Han ska flyga för första gången i sitt  52-åriga liv, han ska få bada i havet, känna sanden mellan tårna och solen värma, köpa souvenirer och ta en kaffe ”con latte” på playan. Det hade ingen trott för 2 år sedan.

Och vet ni vad…….han har redan börjat packa…….cd-spelare, rakapparat, tandborse och tandkräm!! För det finns en sak till som lockar med Spanien……han ska hälsa på storasyster Maggan som redan är där tillsammans med maken Ingemar och deras husbil. 

Håll tummarna för att det här går bra, för då kommer han snart och hälsar på mig med här i Californien! Och bara det är värt ett eget fyrverkeri!!

2 thoughts on “Tankar om Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s